Over ons

Oprichter & Oprichting

Jacques Scheuten is geboren op 10 november 1947 in hartje Venlo als zoon van een ondernemersgezin. Vader Scheuten startte de glashandel met Jacques als eerste werknemer. Jacques Scheuten heeft als ondernemer Scheuten Glas uitgebouwd tot een Europese topspeler met als specialiteit veredeling van glas, met vestigingen in Nederland, Duitsland en België.

Jacques maakte als ondernemer het verschil door zijn focus op innovatie. Innovatieve ontwikkelingen van zijn hand zijn bijvoorbeeld brandwerend- en energieopwekkend glas. Het was dus ook geen verrassing dat Scheuten later in de solar branche stapte.

Naast z’n ondernemerschap heeft Jacques samen met z’n vrouw Ellen altijd een zeer grote maatschappelijke betrokkenheid getoond. Een betrokkenheid die in 1994 tot de oprichting van de Stichting Watersnood Venlo leidde. Vanuit deze stichting zijn in de loop der jaren maatschappelijk relevante zaken van financiële middelen voorzien. In 2006 is de Stichting Watersnood Venlo omgedoopt in Stichting Jacques en Ellen Scheuten Foundation.

Bij testament is bepaald dat een groot deel van het vermogen ondergebracht zou worden bij deze Foundation, hetgeen na het overlijden van Jacques op 14 februari 2019 meer vorm heeft gekregen.

Jacques-Ellen-Scheuten

Ellen en Jacques Scheuten